Behandelingen onderwerpen

Pijnloos tandsteen verwijderen Fundamentals 't Gooi

Tandplak

In onze mond zitten heel veel bacteriën. Deze vormen een dun laagje dat zich hecht aan tanden en kiezen. We noemen dit tandplak.

Wanneer de tandplak niet regelmatig wordt verwijderd kan tandvlees gaan ontsteken.

Tandvleesontsteking ontstaat wanneer tandplak de kans krijgt zich op te hopen vooral tussen de tanden en kiezen en de tandvleesrand. De bacteriën in de plak produceren stoffen die het tandvlees irriteren en een ontstekingsreaktie veroorzaken.

Tandplak kan ook hard worden door de kalkzouten uit het speeksel en wordt dan tandsteen genoemd.

Tandsteen vormt een ideale aanhechtingsplaats voor nieuwe plak. Tandplak kunt u zelf verwijderen, maar tandsteen kan alleen worden weggehaald door de mondhygienist (of tandarts).

 

De Air-Flow® behandeling

Bij een Air-Flow® behandeling wordt water i.c.m. een poeder onder hoge druk op uw tanden gespoten. Als resultaat komt de natuurlijke witheid van uw tanden terug. De behandeling verwijdert tandverkleuringen en aanslag o.a. veroorzaakt door koffie, thee of roken. Het is een snelle, eenvoudige en pijnloze behandeling.

Het is een preventieve behandeling om tandvleesontstekingen te voorkomen. Bij gebruik van de Airflow® krijgt de patiënt een beschermbril op zodat er geen poeder in de ogen terecht kan komen.

Piezon no pain techniek

Wij werken met de Piezon no Pain techniek. Guided Biofilm Therapy is de nieuwe geavanceerde benadering.

We maken gebruik van de nieuwste technieken en modernste apparatuur. Guided Biofilm Therapy is minimaal invasief en verminderd hand- en sonische/ultrasonische instrumenten. Het is zacht voor tanden. Comfortabel voor u als patiënt.

Daarnaast gebruiken we de Air-Flow® . Hiermee kunnen we plaque, tandaanslag en jong tandsteen verwijderen. Dit is volledig pijnloos.Ook ideaal voor gevoelige tandhalzen. Zo weet u zeker dat uw gebit alles krijgt wat het nodig heeft.

Kwaliteit is voor ons geen doel maar een middel!