Over ons Fundamentals 't Gooi

Mondhygiënepraktijk Fundamentals ‘t Gooi richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. U kunt rechtstreeks bij ons terecht als u hulp nodig heeft bij uw mondverzorging en/of het voorkomen van tandbederf cariës en tandvleesaandoeningen. Wij kunnen u dan bijvoorbeeld advies geven over mondhygiënemaatregelen.

Een gezond gebit

Met een gezond en verzorgd gebit kunt u probleemloos eten en schaamteloos lachen en een gezonde mond bevat geen gaatjes, bloedt niet en ruikt niet. Een mondhygiënist is dé professional die je niet alleen helpt een gezond gebit te krijgen maar vooral om die te behouden.

Er kan helaas nogal wat misgaan in je mond: gaatjes, ontstoken of teruggetrokken tandvlees, verkleurde tanden of een slechte adem en dat is nog maar het spreekwoordelijke topje van de ijsberg. Allemaal mondproblemen die behandeld kunnen worden, maar nog beter is ze te voorkomen. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is daarom erg belangrijk. Een mondhygiënist voorkomt namelijk samen met jou mondproblemen voordat ze kunnen ontstaan.

Een goede mondverzorging

Zelf kunt u al veel doen. Door twee keer dag uw tanden te poetsen met een hand- of elektrische tandenborstel en een fluoridehoudende tandpasta voorkomt u tandplak en gaatjes. Aangevuld met het reinigen tussen uw tanden en kiezen (flossen, rageren, stokeren), een mondspoeling op zijn tijd en een tongschraper, bent u ontzettend goed bezig. Maar hoe goed u soms ook uw best doet, mondproblemen kunnen tóch ontstaan. Een mondhygiënist kan u adviseren over de verzorging van uw gebit, samen met u bepalen wat voor behandeling noodzakelijk is om de problemen op te lossen en deze behandeling dan vervolgens ook uitvoeren.