Behandelingen onderwerpen

Voorlichting & Preventie Fundamentals 't Gooi

Mondhygiëne

Een belangrijk onderdeel van algemene tandheelkunde is mondhygiëne en preventie. Dat begint natuurlijk bij kinderen. Uiteraard hebben ook veel volwassenen baat bij behandelingen van de mondhygiënist. Daarnaast hebben sommige groepen speciale aandacht nodig zoals bijvoorbeeld zwangere vrouwen, patiënten met hart- en vaatziekten en diabetici. Ook niet te vergeten zijn de mensen met een minder ontwikkelde motoriek, die vaak niet in staat zijn hun gebit zelf goed te verzorgen.

Vrijwel alle gebitsproblemen zijn terug te voeren op het onvoldoende schoonhouden van de tanden en kiezen. Wij investeren daarom veel tijd en moeite in mondhygiëne. De taken die door de mondhygiëniste worden uitgevoerd zijn in eerste instantie gericht op preventie: het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen.

Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes; tandsteen of aanslag op het gebit; vieze smaak of slechte adem of problemen met de mondverzorging, maak dan een afspraak met één van onze mondhygiënisten. Tijdens een bezoek wordt uw gebit gereinigd en gepolijst. Indien nodig krijgt u een poetsinstructie over de manier waarop u uw gebit zo goed mogelijk kunt reinigen.

100% Mondhygiëne Instructievideos

100% Mondhygiëne

Instructievideo's

Mondhygiënist Julia vertelt je waarom een goede mondhygiëne belangrijk is. Volg de 4 stappen en ga voor 100% Mondhygiëne!

Goede mondzorg

STAP 1: POETSEN

STAP 2: INTERDENTAAL REINIGEN

STAP 3: SPOELEN

STAP 4: TONG REINIGEN